Önemli Linkler

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İRBEÇ Hırvatistan Heyetini Kabul Etti

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İRBEÇ, Hırvatistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Goran Beus-RİCHHEMBERGH, Hırvatistan Parlamentosu Başkanvekili ve Avrupa Birliği Entegrasyon Komitesi Başkanı Neven NİMİCA ve beraberindeki parlamento heyeti ile 19 Ekim 2010 tarihinde görüştü. Heyetin ziyareti sebebiyle bir de akşam yemeği tertip eden Sn. İRBEÇ, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi ile ilgili TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu adına çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.

İlk olarak saat 18.00’de Komisyon toplantı toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede Sn. İRBEÇ özetle şu konuları dile getirdi:

“Karşılıklı anlayış ve işbirliği üzerine kurulmuş ikili ilişkilerimiz, ortak çabalarımızla her geçen gün daha da gelişmekte ve derinleşmektedir. Gittikçe sıklaşan karşılıklı temas ve ziyaretlerimiz, bunun en iyi göstergelerinden biridir.

Türkiye, 1990’lardan itibaren, bölgede öncü bir rol oynayan Hırvatistan’daki hızlı ve başarılı dönüşüm sürecini ve sosyal, ekonomik reformlar ve hukukun üstünlüğü için atılan cesur adımları yakından takip etmiştir.

Bu bağlamda, Türkiye, Hırvatistan’ın Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyon perspektifini desteklemekte, bu alanda atılan adımları memnuniyetle izlemektedir.

Hırvatistan’ın NATO’ya tam üye olarak katılmış olması, bu yolda atılmış çok önemli bir adımdır. Bu üyeliğin ülkelerimiz arasındaki işbirliği alan ve imkanlarını daha da arttıracağını düşünüyorum.

Çok taraflı işbirliği mekanizmalarının bölge için büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu bağlamda, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci, Bölgesel İşbirliği Konseyi ve özellikle Türkiye-Hırvatistan-Bosna-Hersek Üçlü Dışişleri Bakanları istişare mekanizmasının bölgemiz açısından somut yararlarını görmekten memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim.”

Karşılıklı görüş alışverişi akşam yemeğinde de sürmüş, bu ziyaret ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi açısından son derece yararlı olmuştur.

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili