Önemli Linkler

2010 Yılı Basından

"Dünya Türk Forumu" Başladı

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanvekili Yusuf Ziya İrbeç, Türk dünyasının, hoşgörüye ve insan sevgisine dayalı öz medeniyetinden ilham alarak, hep birlikte, bulunduğu coğrafyada banşa katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.
Türk Asya Stratejik Araştımıalar Merkezi (TASAM) tarafından, Başbakanlık Tanıtma Fonu, TİKA, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Bağcılar Belediyesi ile çok sayıda kurum ve sivil toplum kumlusunun desteğiyle düzenlenen "Dünya Türk Forumu" Grand Cevahir Oteli Kongre Merkezi'nde başladı.
"Türk Konseyi, Türk Diasporası ve Sosyoekonomik İş Birliği" gündemiyle toplanan forumda konuşan Yusuf Ziya İrbeç, aralarında dil ve kültürlerinde fazla ayrılık olmayan Türk topluluğunun nüfusunun 250 milyonu aştığını ve etkili hale gelmeye başladığını söyledi. Türkiye ile Türki Cumhuriyetler arasındaki ilişkinin en önemli niteliğinin paylaşılman ortak değerler olduğuna işaret eden İrbeç, söyle konuştu: "Türk dünyasının, hoşgörüye ve insan sevgisine dayalı öz medeniyetinden ilham alarak, hep birlikte, bu coğrafyada barışa katkı sağlayacağına, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamentoları Asamblesinin de oıtak meselelere çözüm bulacağına, ülkeler arasında yakınlaşma ve gönül bağının güçlenmesinde etkili olacağına inanıyorum. Türk ve Türk dili konuşan ülkeler, Avrasya'daki sonullara aynı hassasiyetle yaklaşmaktadır. Dünya yeni bir döneme ginnektedir.
Siyasi alanda olumlu-olumsuz gelişmeler tüm ülkeleri etkilemektedir. Bu nedenle iş birliğimizi, görüşmelerimizi özellikle artırmalıyız."


ORTADOĞU-23.10.2010

Washington'da Üç Türk Heyeti

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve milletvekilleri olmak üzere Ankara'dan gelen üç heyet Washington'da temaslarda bulunuyor.
ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Jim Steinberg ile dün İran konusunu görüşen Çiçek'in bugün İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve Adalet Bakanı Eric Holder ile bir araya gelmesi bekleniyor. Çiçek'in terörizmle mücadeleyi görüşeceği tahmin ediliyor. Bakan Çağlayan ise Ticaret Temsilcisi Ron Kirk, Dışişleri Bakanlığı Ekonomiden Sorumlu Müsteşarı RobertHormats'ın yanı sıra Coca-Cola'nın Başkanı Muhtar Kent ile temaslarda bulundu. Washington'da AKP'den TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Edibe Sözen, Ah Rıza Alaboyun, Yusuy Ziya İrbeç, Murat Mercan ile Suat Kınıklıoğlu, CHP'den Gaye Erbatur ve MHP'den ise Faruk Bal temaslarda bulunuyor.

CUMHURİYET-21.05.2010

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü

18 Mart Şehitler Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü Basın Açıklaması

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi andığımız 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. yıldönümünü şükran, minnet ve gururla kutluyoruz.

 

Read more...

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili