Önemli Linkler

Prof.Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Geleneksel Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez etkinliklerine katıldı.

Yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Eshab-ı Kehf mağarasının bulunduğu tepede yapılan şenliklere Bursa Tarihi Mehter takımının Eshab-ı Kehf'e girişiyle başlanıldı. Kuran-ı Kerim de Kehf Suresinde sözü edilen mağara Müslüman ve Hristiyanlarca kutsal sayılıyor. Burası Yedi Uyurlar Mağarası diye de anılmaktadır.

 

 

 

Tarsus Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Eshab-ı Kehf Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Güreş Federasyonu ile organize edilen Karakucak Güreşleri Şampiyonasında Fatih Kambur başpehlivan oldu. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada, ata sporunu gelecek nesillere sevdirmek ve yaşatmak amacıyla güreşleri düzenlediklerini söyledi.
Tarsus’a özgü yiyecek ve içeceklerden olan cezerye, şalgam, baklava, humus ile bisiklet yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmalarda dereceye girenlerin bir kısmına plaketlerini Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç verdi.
Türkiye'nin ünlü mevlithanlarından olan Ankara Kocatepe Cami İmam Hatibi İsmail Coşar, Ankara Kocatepe Cami İmam Hatibi Adem Kemaneci, Ankara

Kocatepe Cami Müezzini Ali Tel ile Orman ve Su Bakanlığı Cami İmam Hatibi Fazlı Çoban okudukları ilahi, mevlit ve Kuran-ı Kerim'lerle gönülleri coşturdular.
Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Nusret mayın gemisini ziyaret etti ve tarihimize sahip çıktığı için Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a takdirlerini iletti. Nusret mayın gemisini günde yaklaşık olarak 2000 kişi ziyaret ediyor. Gemi gezilirken Çanakkale Savaşı adeta bir kez daha gözümüzün önünde canlanıyor. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz.

 

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili