Önemli Linkler

Prof. Dr. Yusuf Ziya İRBEÇ Hollanda'da Türkiye Bahçesinin Açılışına Katıldı

Hollanda-Venlo'da düzenlenmekte olan EXPO Floriade2012 Botanik Sergisinde yer almakta olan Türkiye Bahçesinin açılışı, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL ve eşleri ile Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından 19.04.2012 tarihinde gerçekleştirildi.Sergi alanında önce Hollanda pavyonunu gezen ve yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanımız, eşleri ve Kraliçe Beatrix beraberlerindeki heyette bulunan Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç buradan yürüyerek Türk Bahçesi'nin bulunduğu yere geldiler.

 

Geleneksel mimari tarzın modern malzemelerle kombine edilmesi ile inşa edilmiş olan ve içinde son teknolojilerle görsel tanıtım yapılabilecek özelliklere sahip yalı şeklindeki bir binanın da bulunduğu bahçenin açılışına Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet YAKICI, TİM Başkan vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve Antalya EXPO'nun organizasyonunu yürüten Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sayın Osman Bağdatlıoğlu ev sahipliği yaptı.

2016 EXPO Botanik Fuarının Antalya'da gerçekleştirilecek olmasının gurur ve heyecanı ile gerçekleştirilen açılışta çevre duvarları geniş ekran olarak kullanılmakta olan yalı binası içerisinde izlenen Antalya EXPO2016 tanıtım filmi büyük beğeni topladı.

 

Türk Bahçesinin arka bölümünde, geleneksel pazaryeri konsepti ile hazırlanmış alanında ise Türk el sanatlarına ilişkin örnekler sergileyen hat, ebru, halı dokuma, iğne oyası, cam üfleme ustaları Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası sanatçılarının seslendirdiği Klasik Türk Müziği parçaları eşliğinde ziyaretçilere hünerlerini gösterdi. Kraliçe Beatrix'in Türk el sanatlarına büyük ilgi gösterdiği de gözlendi.

 

Sergi kapsamında, 1-2 Haziran 2012 tarihlerinde Türkiye Milli Günü kutlamaları çerçevesinde yine çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek ve bu çerçevede EXPO Antalya 2016'nın tanıtım çalışmalarına devam edilecektir.


 

 

 

 

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili