Önemli Linkler

Manavgat`a dördüncü baraj yapılacak

Antalya`nın Manavgat ilçesine dördüncü baraj yapılacak. Manavgat`ın Çardak köyüne yapılacak olan Çardak Barajı ile Sağirin Deresi`nde bahar ve kış mevsimlerinde su taşkınları sona erecek.

Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü, Çardak köyüne yapılacak olan baraj ile ilgili proje ve zemin etüdü çalışmasını tamamladı. Çardak Köyü muhtarı Kuddisi Mutlu, köylerinde yapılacak barajla birlikte 40 bin tarım arazisinin sulanacağını ifade etti. Mutlu, köylerine baraj yapımı projesi çalışmasının eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, milletvekilleri Sadık Badak, Dr. Abdurrahman Arıcı, Mevlüt Çavuşoğlu ve Prof.Dr. Yusuf Ziya İrbeç`in Çardak`ı ziyaret etmeleriyle başladığını söyledi.

Köylerine yapacak olan barajın 2010 yılı yatırım programına alınması için önümüzdeki günlerde Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu`nu heyet halinde ziyaret edeceklerini belirten Mutlu, köylerinde 10 bin dönüm arazinin organik tarıma elverişli olduğunu kaydetti. Mutlu, `Köyümüze yapılacak olan barajla birlikte Sağirin Deresi`nde bahar ve kışın su taşkını olmayacak. 40 bin dönüm bakir arazi sulak hale gelecek.` dedi.

İlçede Manavgat, Oymapınar ve Naras(yatırım programı içinde) barajları bulunuyor.

(CİHAN)

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili