Önemli Linkler

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. Yıldönümü Basın Açıklaması

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. Yıldönümü Basın Açıklaması

 

 

 

 

 

 

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi andığımız 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. Yıldönümünde, memleket ve milletimizin huzur ve refah içinde yaşaması için canlarını tereddüt etmeden feda etmiş olan bu nadide şehitlerimize Allah’ tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını saygı ve muhabbetle gönüllerimizde taşıyoruz.

Çanakkale’nin geçilmediği ve geçilemeyeceği gerçeği, Türk Milletinin kenetlenmiş, inanmış ve azmetmiş yüreği karşısında durulamayacağını bütün dünyaya haykırmıştır. Aynı zamanda, kahraman Türk askerinin bayrağı ve bayraklaştırdığı önderiyle, donanımıyla kendisinden çok daha üstün olan düşmanını, geldikleri gibi göndereceklerini de dosta düşmana göstermiştir. Dünya döndükçe öyküsü hep anlatılacak, dünya milletleri tarafından hayranlıkla ve ibretle hatırlanacak olan Çanakkale Zaferini, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK şu sözlerle dile getirmiştir:

     “Çanakkale Zaferi,
     Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir.
     Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri’ni kazandıran bu yüksek ruhtur.”

Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY da bu tabloyu ve milletimizin vatan sevgisini şöyle dile getirmektedir:


     “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?
     Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
     Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,
     Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.”


Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. Yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

 

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili