Önemli Linkler

Yusuf Ziya İrbeç'in Mhp Genel Başkanlık Adaylığı Açıklamasına Faruk Evirgen'den Destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurucularından Avukat Faruk Evirgen, "MHP içerisinde artık değişikliğin vakti çoktan gelmiştir. Bu durum sürdürülemez. Bahçeli yaptığı açıklamalarla MHP Genel Başkanı gibi değil, AK Parti iktidarının kuvvetli bir savunucusu gibi hareket etmektedir" dedi. Yusuf Ziya İrbeç'in MHP Genel Başkanlığına aaylığını açıklamasına MHP kurucularından Avukat Faruk Evirgen'den destek geldi. MHP'nin muhafazakar değerlere geri dönmesi gerektiğini belirten Evirgen, "Bahçeli ile ulusal sol görünümüne ve marksist bir anlayışa bürünen MHP artık kendi kuruluş gaye ve amacına geri dönecek kişi veya kişilerce yönetilmelidir. Bu MHP bizim kurmuş olduğumuz parti felsefesinin tam karşısında bir duruma gelmiştir. Her adayın önü İhraç edilmek sureti ile kesilmesi gelenek haline

gelmiştir. 2009 yılında Genel Başkan Adaylığını açıklayan Ahmet Reyiz Yılmaz apar topar MHP'den ihraç edildi. Ondan öncede Bahçeli ile ters düşenler teker teker ihraç edildiler. Aynı yöntemi kendi seçilmiş vekiline de uygulayan Bahçeli diktası artık milliyetçiliği işgal eden bir tavır sergilemektedir" diye konuştu.

MHP kurucuları olarak her zaman demokratik bir tavrı desteklediklerine dikkat çeken avukat Evirgen, "MHP bu ülkede iktidar yapılmak istenmiyor. Bunu da parti içerisinde işgal oluşturan Bahçeli ve kadroları ile sağlıyorlar. MHP bu şekil de idare edilmemeliydi. Hala kendisi iktidar olmayı hedef yapmamış AK Parti iktidarını yaşatmanın derdi içerisin de olan bu anlayış yeni adaylara fırsat vermemek için her yolu denemektedirler" şeklinde konuştu.

MHP kurucularından Avukat Faruk Evirgen, Yusuf Ziya İrbeç'in doğru ve cesur bir karar aldığını ifade ederek sözlerini şu şekilde tamamladı:


"Son Kongrede MHP içerisindeki aday olunamaz tabusu yıkılmıştır. Bana göre şimdi bu kongrede yeni adaylar da çıkmalıdır. Bu manada Sayın Yusuf Ziya İRBEÇ'in bu kararını bu partiyi kuran doğal delegeler olarak destekliyoruz."

 

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili