Önemli Linkler

Rauf Denktaş Ebediyete Uğurlandı

 

  

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, dün başkent Lefkoşa’da düzenlenen devlet töreniyle ebediyete uğurlandı. Türkiye, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere iktidarıyla, muhalefetiyle, asker, sivil tüm temsilcileriyle törende yerini aldı. Törene Antalya Milletvekili Prof.Dr. Yusuf Ziya İrbeç de katıldı.
 

  İrbeç, Denktaş’ın naaşı önünde saygı duruşunda bulundu, dua okudu ve eşi Aydın Denktaş’a başsağlığı diledi.

 

Denktaş’ın naaşının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, camiye kadar olan yaklaşık üç kilometrelik yolu yan yana yürüdü. İktidar ve muhalefet temsilcileri, camide de yan yana saf tuttular. Selimiye Camisi’ne getirilen Denktaş için burada cenaze namazı kılındı. Denktaş’ın naaşı namazın ardından yine kortej halinde Cumhuriyet Parkı’na getirildi. Denktaş’ın naaşı Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) anıtının bulunduğu Cumhuriyet Parkı’nda defnedildi.
Denktaş’ı son yolculuğuna kadın-erkek, sivil-asker, çoluk çocuk binlere kişi uğurladı. Denktaş’ın tarihi cenaze törenine katılmak için binlerce kişi, cenaze namazının kılındığı Selimiye Meydanı ile Sarayönü, İnönü Caddesi ve Girne Kapısı önünde meydanları doldurdu. Apartmanlar KKTC ve Türk bayraklarıyla kaplandı. Yol boyunca ve özellikle Sarayönü Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Denktaş’a son görevlerini yerine getirebilmek için cenaze arabasının geçişini bekledi.
 
  

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili