Önemli Linkler

Prof.Dr.Yusuf Ziya İrbeç, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde Basın Toplantısı Düzenledi.

 

Antalya Milletvekili Prof.Dr.Yusuf Ziya İrbeç, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde (AGC) basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İrbeç, MHP’den ihraç edilmesiyle ilgili kendisini savundu. MHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu daha önce açıkladığını hatırlatan İrbeç, "Aday olan insanların iddiaları olur. Amacım bu hareketi iktidara taşımaktır. Bu hareketin iktidarında, bu millete daha iyi hizmet edebilmektir. Bu benim iddiam. Ben daha iyi bir şekilde bu hareketi iktidara taşıyabilecek kadroyu kurabileceğimize inanıyorum. Ayrıca partinin il ve ilçe teşkilatlarına gittim. Sokakta konuşmadım. Partinin merkezlerinde konuştum. Düşüncelerimi paylaşma hakkım var. Bunu kimse gasp edemez diye konuştu.

 

 

42 YILLIK DAVA YÜZDE 40’LARDA OLMALI

MHP’nin grup ve Meclis toplantılarına katılmadığı yönündeki iddiaları da eleştiren İrbeç, söz konusu toplantılara katıldığını ve bunu Meclis’te yayın yapan TBMM TV ile kanıtladığını söyledi. İrbeç, basın toplantısında Meclis’teki yoklama kayıtlarını da örnek gösterdi. Hedefinin MHP’yi iktidara taşımak olduğunu vurgulayan İrbeç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"42 yıllık bir davanın mensupları, 'Ülkücüler dede oldu. Biz ne zaman iktidar olacağız?’ diye soruyor. 42 yıllık bir dava, yüzde 13’lerde değil, yüzde 30 ile 40 arasında olmalı. Bu potansiyeli görüyorum. Genel başkanlığa adayım ve bunun hesabını, kitabını yaptım. Elbette her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Beni MHP’den atmaya kimsenin yetkisi yok. Ben yuvamdayım. Ben ülkücüyüm. Bu kararı açıklayan Genel Başkan Devlet Bahçeli henüz bir yazılı sevk yapmadı. Genel Başkan bunu kamuoyuna duyurduğu zaman soğukkanlılığımı korudum. Bana yönelik suçlamaların ne olduğunu öğrenmek istedim."

İhraç kararına karşı tüm yasal haklarını kullanacağını kaydeden İrbeç, "Benim tek muhatabım ihracımı isteyen Genel Başkan'dır. Bu süreçte arkadaşlarımızı bu konunun içine çekmenin doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün emekli milletvekili zammını veto ettiğini de hatırlatan İrbeç, "Yanlış hesap Bağdat’tan dönmüştür. Cumhurbaşkanı da veto ederek bu hassasiyeti görmüştür. Protesto amaçlı gelen mesajlar da bunda etkili oldu yorumunu yaptı.

 

 

 

www.sondakika.com/haber-beni-mhp-den-atmaya-kimsenin-yetkisi-yok-3227136/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberi görüntülü olarak aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili