Önemli Linkler

Bahçeli'nin Gözüönünde Milletvekilini Tartakladılar

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde düzenlenen 660. Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri siyasi arbedeye sahne oldu. Şenliğe katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gözü önünde, MHP'den ihraç edilen Antalya Bağımsız Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, bazı partililer tarafından tartaklanmak istendi. Bahçeli'nin bulunduğu protokol tribününe girmesine izin vermek istemedikleri için yaşanan yaşanan arbede, İrbeç'in protokol tribününe alınması ile sona erdi.

Antalya'da önce Korkuteli Belediyesi'ni ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra MHP'li Elmalı Belediyesi'nce bu yıl 660'ıncısı düzenlenen Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne katıldı. Güreşlerin yapıldığı stadyuma girişi sırasında yoğun ilgiyle karşılaşan Bahçeli, alanı baştan sona dolaşarak tribünleri 'Bozkurt' işaretiyle selamladı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu sırada alanın bir köşesinde dinlenen Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'ün parmağını tutarak tokalaştı. Stattaki vatandaşları selamlayan Bahçeli, daha sonra protokol tribününe oturdu.
İRBEÇ TARTAKLANMAK İSTENDİ
MHP lideri Bahçeli ve beraberindekiler protokolde otururken, alana MHP'den ihraç edilen Antalya Bağımsız Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç geldi. Beraberindekilerle birlikte alanı gezen İrbeç, daha sonra protokol için ayrılan yere geçmek istedi ancak buradaki bazı partililer İrbeç'in bu alana geçişine izin vermek istemedi. Partili görevlilerin tartaklamaya çalıştığı İrbeç, "Ben milletvekiliyim. Bu alana girmemi engelleyemezsiniz" dedi. Bu sırada İrbeç'in yanındaki kişiler ile kendisini engellemeye çalışan partililer arasında arbede yaşandı. Tartaklanmak istenen İrbeç'in, polisin araya girmesi sonucu protokol tribününe alınması ile arbede sona erdi. Protokolde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve milletvekilleri ile tokalaşan İrbeç, daha sonra güreşleri izledi.
Yusuf Ziya İrbeç, siyasete 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti Antalya Milletvekili olarak girmiş ancak bu partiden istifa ederek MHP'ye katılmıştı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde MHP'den Antalya milletvekili seçilen İrbeç, Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunmuş ve MHP Genel Başkanlığı'na aday olmuştu. İrbeç bunun üzerine MHP'den ihraç edilmişti.

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili