Önemli Linkler

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü

18 Mart Şehitler Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü Basın Açıklaması

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi andığımız 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. yıldönümünü şükran, minnet ve gururla kutluyoruz.

 

Çanakkale Zaferi, topraklarımızı ve Türk milletini yok etmek isteyen üstün silah gücüne sahip devletlere karşı kazanılmış, tarihimize altın harflerle yazdığımız büyük bir zaferdir. Dünya durdukça öyküsü hep anlatılacak, dünya milletleri tarafından hayranlıkla, ibretle dinlenecek olan Çanakkale zaferimizi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve O’nun kahraman askerlerini rahmetle, saygıyla anıyoruz.

Çanakkale’nin geçilmediği ve geçilemeyeceği gerçeği, Türk Milletinin kenetlenmiş, inanmış ve azmetmiş yüreği karşısında dünyanın karşı duramayacağını haykırmıştır. Aynı zamanda, topuyla tüfeğiyle karşısında kendisinden sayıca kat kat fazla olan, donanımıyla kendisinden çok daha önde olan düşmanını, bayrağı, bayraklaştırdığı bir önderi ve kahraman Türk askeri ile geldikleri gibi göndereceklerini de dosta düşmana göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz zaferi’nin 95. yıldönümünde aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili