Önemli Linkler

Yusuf Ziya İrbeç İlçemizde bir dizi ziyaretlerde bulundu

Ak Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, AK Parti İlçe yönetimiyle birlikte Manavgat’ta bulunan resmi kurum ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Eksikleri ve yapılan hizmetleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Manavgat’a gelen Ak Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Manavgat Müftülüğü, Milli Eğitim müdürlüğü ve odaları ziyaret etti. İrbeç’e ziyareti sırasında Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Cemil Yiğit ile Ak Parti Manavgat yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Manavgat müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ziyaret edilerek kurumların hizmetleri ve hükümetten talepleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ziyarete Manavgat Müftülüğünden başlayan İrbeç, Müftü Halil Taş’ı makamında ziyaret ederek Manavgat’ta Camiler ve Din görevlilerinin durumu, Milli Eğitim Müdürlüğünde ise Manavgat’ta eğitim alanında yapılanlar ve yapılması gerekenler konusunda bilgi aldı.

İrbeç, burada yaptığı açıklamada 2009’da Antalya’ya 10 milyon turist gelmesini tahmin ettiklerini ifade ederek, ”Antalya’daki turizm kalitesinin, ileride yüksek öğretimi de dünyada marka haline getireceğine inanıyorum. Turizm gelirlerimiz 50 milyar dolar olunca Antalya yüksek öğrenimde cazibe merkezi olacaktır. Tıpkı Akdeniz Üniversitesi’nin organ naklinde dünyada bir numara olması gibi.” diye konuştu.

Ak Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akca’dan Manavgat’ta ki pazarcılar hakkında bilgi aldı. Bakkal esnafının en önemli sorununun, şehir merkezine açılan grosmarketlerin yarattığı haksız rekabet ortamı olduğunu ifade eden Akça, bu durumun en kestirme çözümünün, grosmarketlerin en kısa zamanda şehir dışına çıkarılması olduğunu dile getirdi.

Esnafların büyük sıkıntıların başında Hipermarket Yasası olduğunu belirten Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, ”Marketler sayesinde bakkallar bitti. Bırakın iş yerini tüm ürünler ile doldurmayı, sermayeleri bin YTL’ yi geçmeyen üyelerimiz var. Her köşe başında açılan marketler ile bakkal arkadaşların rekabet edecek güçleri bile kalmadı. Bu gün bir markette kurbanlıktan kömüre, kar zincirinden bilgisayara kadar ne ararsanız bulmanız mümkün. Böyle geniş bir ağa sahip olan hipermarket ile sadece raflarını doldurmak için bile büyük sıkıntılara giren bakkal amca ne yapsın. Şu anda bizim önümüzde bulunan en önemli sıkıntılardan bir tanesi hipermarketlerin ?ehir içinde çoğalmasıdır. Onun için kamuoyunda ”Hipermarketler yasası” olarak bilinen kanun teklifinin bir an önce ve vakit geçirilmeden TBMM’den çıkarılması istiyoruz. Çünkü bakkal amcanın artık dayanacak gücü kalmadı. Gerçek olmayan gereksiz gündemler ile ülkeyi meşgul edenler küçük esnafın sorunlarını unuttu. Her köşe başında açılan marketler, bakkalları büyük sıkıntıya soktu. Gerçek manada mahalle aralarında bakkallık yapan esnaf sayısı her geçen gün azalıyor. Her mahalle ve her sokak içerisine açılan marketler ile bakkalların rekabet etme güçleri kalmadı. Nasıl rekabet edecek ki zaten. Marketler onlarca firma ile çalışarak işyerlerini doldururken bakkallarımızın sermayeleri bin YTL’yi geçmiyor. Çünkü başka sermayeleri yok” dedi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç ise Hipermarketler yasasının Meclis gündemine getirilmesi için elinden geleni yapacağını belirterek, ”bunun temelinde Türk Ticaret Kanunu var. Bizler halkımız için çalışıyoruz. En kısa zamanda Hipermarketler yasasını Meclisten geçireceğiz. Ak Parti, bu memleketin ihtiyaçlarını karşılamak için yoluna devam ediyor” diye konuştu.

Ak Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Bakkallar odasının ardından Manavgat Şoförler Odasını ziyaret etti. Manavgat Şoförler Odasını başkanı Muammer Ünal’dan Şoför esnafı hakkında bilgi alan Ak Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, amaçlarının sivil toplum örgütlerini dinlemek, ihtiyaçlarını öğrenmek ve sorunlarının çözümünde destek olmak olduğunu söyledi.

Manavgat Şoförler Odasına kayıtlı 3 bin 500 üye bulunduğunu, tamamının modern araçlara sahip olduğunu belirten Muammer Ünal, Şoförlerin en büyük sıkıntısının yeni trafik yasası olduğunu, yeni yasayla yetkilerin belediyelere verilmesinin şoför esnafını mağdur ettiğini söyledi. Bu yasayla birlikte belediye başkanının her türlü yetkiye sahip olduğunu belirten Ünal, ”bu yasadan ?oförler odası olarak rahatsızlık duymaktayız. Bu yasayla şoförlerin özgürlükleri kısıtlanmaktadır. Bu nedenle yetkiler yerelden alınıp komisyona verilmelidir” dedi. Yetkinin Kaymakamda ve komisyonda olmasının daha adaletli olacağına inandığını belirten Ünal, yetkilerin belediye de olmasından odaların ve kooperatiflerin rahatsız olduğunu söyledi.

Manavgat’ın Türkiye’nin en fazla nüfus alan ilçesi olmasının yanında hızlı geliştiğini belirten Ünal, ”Manavgat çok hızlı gelişen bir ilçe. İlçede nüfus ve turist artışı çok fazla. Bizler şoförlerimizi koruyoruz. Manavgat’ta şuan 19 mahalle var ve her mahalleye şehir içi halk otobüsleri gidiyor. Bizler ilçede taksi sayısını azalttık. Böylece şehir içi halk otobüsleri kazanmaya ba?ladı” dedi.

Ünal’ın açıklamalarını dinleyen Ak Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, ”bizler yapılması gerekenleri yaparız. Şöförlerimizin sıkıntılarına çözüm yolu bulacağız” dedi.

25.09.2008 0:29:12

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili