Önemli Linkler

ALANYA'NIN İL ALTYAPISI HAZIRLANIYOR.

AKP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, 2 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunmak üzere Alanya ‘ya geldi. AKP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, 2 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunmak üzere Alanya ‘ya geldi.

İrbeç, "Alanya'nın il olması için gereken altyapıyı hazırlıyoruz" dedi. Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu'nun AK Parti'ye transferini değerlendiren İrbeç, "Tercihi partimizden yana oldu. Bundan sonra Alanya için en iyi hizmetleri vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

 

AKP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, ziyaretlerine AKP İlçe Teşkilatı'nda başladı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen İrbeç, "Alanya, Antalya'nın en büyük ilçesi, bu nedenle buradan başlamakta fayda olduğunu düşündük. Temmuz ayı TBMM'nin yasama dönemi yerine insanlarla kaynaşma dönemi. Biz de bu nedenle ilçelerimizi ziyaret ederek sorunları dinliyoruz. Bu ziyaretlerin koordinasyonunu da il başkanlığı yaptı. Ayrıca il kongresi de Antalya'ya yakışır biçimde oldu" dedi.
Annesi Alanyalı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Alanya'ya büyük önem verdiğini belirten İrbeç, "Gazipaşa Havaalanı'na ilk uçağın inmesi çok sevindirici. Havaalanı bu yaz Gazipaşa'ya turist getirmeyecek ancak yolcu taşımacılığı başlamış oldu. Yolcu taşımacılığının yapılabilmesi için teknik sebeplerden dolayı üç ay gibi kısa bir süreye ihtiyaç var. 2010 Nisan ayından itibaren Alanya'ya turist hem Gazipaşa hem de Antalya üzerinden gelecek" diye konuştu.
Alanya'da kurulması planlanan vakıf üniversitesi konusunda Başbakan Erdoğan'ın bilgisi olduğunu söyleyen İrbeç, "Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın üniversite kurulması için YÖK'e başvurusu var. Vakıf Üniversitesi'nin devlet üniversitesine göre daha kolay kurulacağı kanaatindeyiz. Artık dosya YÖK'te. Yaz döneminden sonra hızlandırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Alanya'da Bölge Hastanesi kurulması için adım atıldığını belirten İrbeç, şöyle konuştu: "Oba'daki fidanlıkta hastanenin yapılmasına mütabık kaldık. Buradaki 35 dönümün 60 dönüme çıkarılması gündeme geldi. Hazineden ilave 25 dönümün Oba Belediyesi'ne tahsis edilmesi gerekiyordu. Oba'da bu tahsis yapıldı. Defterdarlıktan Başbakanlığa dosyanın gitmesi bekleniyor. 300'ün üzerinde yatak kapasitesi olan kapsamlı bir sağlık kompleksinin yapılması için düğmeye basıldı."
İrbeç ve beraberindeki heyet, önce Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ı ardından ise Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Koçak'ı ziyaret etti. Belediye ziyaretinde Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun AKP'ye geçişini değerlendiren İrbeç, "Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu'nun tercihi AKP oldu. Biz tabandan gelen bir partiyiz. Halk bazen uyarı niteliğinde kararlar verebiliyor. Bazen de deneme niteliğinde bir karar verir. Antalya'da da böyle bir durum yaşandı. Ancak Antalya'ya daha hızlı hizmet verebilmenin çabası içerisindeyiz. O parti bu parti ayrımı yapmayız. Bize halkın yararı için gelecek her türlü projeye onay veririz" dedi. Koçak ise ilk kez belediyeyi ziyaret eden İrbeç'e teşekkür etti.
Basın mensuplarının "Alanya il olacak mı?" sorusunu yanıtlayan İrbeç, "Türkiye'de il sayısı bir tane artacaksa, akla gelen ilk ilçe Alanya olur. Tabi bu durum biraz da bütçeyle alakalı. Zaman içinde süreç hızlanırsa, olmaması için bir neden yok. Bazen çok hızlı hareket etseniz de herşeyi aynı anda yapamıyorsunuz. Örneğin Alanya üniversite istiyor. Öncelikle Türkiye genelindeki illerin istenilen seviyeye gelmesi gerekiyor. Ardından ilçelere geçilecek. Ancak biz hızlı bir şekilde vakıf üniversitesinin kurulması için uğraş veriyoruz. Eksik evraklar tamamlanınca Eylül ayında YÖK'ün onayına sunulacak. İşbirliği içinde hareket ediyoruz. Biz Alanya'nın il olması yönünde gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz. Hastane, üniversite, havaalanı gibi çalışmalar da bu altyapının içinde yer alıyor. Bir ilde olması gerekenleri oluşturmaya çalışıyoruz. İl yapılması yönündeki gerekli propagandaları da yapıyoruz." diye konuştu.

 

 



Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili