Önemli Linkler

AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç Alanya'da

AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, yaz programı dahilinde iki günlük çalışma için Alanya`ya geldi. İrbeç, Alanya`nın önemine dikkat çekerek Sipahioğlu`nun AK Parti`ye geçmesiyle hizmetlerin hız kazanacağını söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte görev bölgesi olan Alanya’daki yaz programına dün itibariyle başladı. Saat 10.30’da AK Parti İlçe Teşkilatı’na gelen İrbeç’i burada AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, parti yöneticileri ve AK Parti İl Yöneticisi Kerim Kılınç karşıladı. Partililerle bir süre sohbet eden İrbeç, daha sonra basın toplantısı düzenledi.



İRBEÇ İKİ GÜN ALANYA`DA OLACAK
İrbeç’ten önce kısa bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı
Hüseyin Güney, "Partimizin her yıl yaz programları ile ilgili çalışmaları oluyordu. Milletvekillerimiz yaz döneminde boş oldukları zaman programlarını ayarlayarak bütün ilçelerde programlar yapıyorlardı. Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya İrbeç’in de Alanya’da iki gün sürecek programı var. Alanya’da çalışmalarını sürdürecek. Çeşitli sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceğiz. Kendisi ilk olarak Alanya’dan başlıyor, o yüzden kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

"YATIRIMLAR HIZ KAZANACAK"
Güney’in ardından söz alan İrbeç Alanya’daki yatırımların Sipahioğlu transferinden sonra hız kazanacağı mesajını verdi. İrbeç, "Alanya’nın ismi A harfi ile başlıyor, hem de en büyük ilçe. Yedinci ay da bizim için çok önemli. Biz bu dönemi tatil yapmak yerine insanlarla, dostlarımızla, seçmenlerimizle kaynaşma dönemi olarak görüyoruz. Onun için Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde il başkanlığı bu koordinasyonu yapıyoruz" dedi.

"ÇALIŞMALARI TAKİP EDİYORUZ"
Gazipaşa Havalimanı`nın önceki gün itibariyle resmen açıldığını ancak henüz yolcu gelmediğini vurgulayan İrbeç, "En az üç ay teknik sebeplerden ötürü yolcu gelemeyeceği bilgisini aldık. Gelecek yıl Marttan itibaren yolcu inmeye başlayacak" dedi. Alanya’ya kazandırılması düşünülen üniversite meselesi hakkında YÖK Başkanı ile görüştüklerini belirten İrbeç, "Başbakanımız da konuya vakıf. İlk olarak Hamdullah Emin Paşa Vakfı’nın oluşturacağı vakıf üniversitesinin açılmasını planlıyoruz. YÖK’e başvuru yapılmış durumda. Onu takip ediyoruz. Bugüne dek hiçbir ilçede üniversite kurulmadığı için YÖK biraz zaman istiyor. Üniversitesi olmayan illeri tamamlayıp Alanya’ya öyle gelmek istiyorlar. Hamdullah Emin Paşa Vakfı’nın finanse edeceği bir vakıf üniversitesinin kurulmasına çalışıyoruz. Yaz dönemi bitip Meclis yasama yılı açılınca bu konuyu hemen meclise havale edeceğiz" açıklamasını yaptı.

"SAĞLIK KOMPLEKSİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"
Antalya’nın sağlık konusunda belirli bir alt yapısı oluştuğunu ancak Alanya’da bölge hastanesi sıkıntısı olduğunu vurgulayan İrbeç, "O yönde önemli adımlar atıldı. Oba beldesindeki fidanlık’ta 35 dönümlük arazide bu hastanenin yapılmasına karar verdik. Fakat daha sonra 35 dönümün 60 dönüme çıkarılması kararı ağır bastı. Güney ve ekibi, altyapı çalışmaları yaptı. Son olarak geldiğimiz noktada Hazine’den 25 dönüm daha istedik. 25 dönümlük bir ilave bölüm Oba Belediyesi’ne tahsis edilecek. Konu şu anda Antalya Defterdarlığı’nda. Bölge hastanesi bitince 300 yatak kapasiteli olacak. Akıllı hastane olarak tabir edilen bir sağlık kompleksini hayata geçireceğiz" dedi. İrbeç ve beraberindekiler daha sonra Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ile Alanya Belediye Başkanvekili Murat Koçak’ı makamlarında ziyaret etti. İrbeç ve beraberindeki heyet daha sonra AK Partili Oba Belediye Başkanı
Emin Hatipoğlu ve Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir`i makamında ziyaret etti.

Nurşen Sınav

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili