Önemli Linkler

Alanya'da üniversite heyecanı

Alanya turizmden sonra bu kez de eğitim alanında bir ilki gerçekleştirmek için Türkiye'de üniversite kurulan ilk ilçe olmaya hazırlanıyor. Özel üniversite Elikesik köyüne yapılacak -SEFA KARACAN- Alanya- DHA
HAMDULLAH Emin Paşa Vakfı, Elikesik köyündeki 200 dönüm arazi üzerine kurmak istediği vakıf üniversitesini planlamak için bir toplantı düzenlendi.
Kaymakam Hulusi Doğan'ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, "Üniversitenin kurulması için yerel yönetim olarak akademisyenlerle bir araya gelip görüş alışverişinde bulunuyoruz. f$u üniversite Alanyalının olduğu kadar benim de en büyük hayalim. Yol haritasını akademisyenlerle çıkartıp çalışmalara başlayacağız" dedi. Toplantıda Alanya'nın turizmde olduğu kadar bir özel üniversiteyle bilim ve kültür alanında da önemli yere sahip olması için neler yapılabileceği tartışıldı.
'Heyecan veriyor' Antalya AKP Milletvekili Yusuf Ziya îrbeç, "Üniversite kalkınma açısından çok önemli, tki kez üniversite kurucu rektörü olarak görev yapmam ve şu anda burada bulunmak bana heyecan veriyor. Üniversitenin kurulması yönünde her zaman destek vereceğiz" diye konuştu.
 

MİLLİYET AKDENİZ-21.01.2008

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili