Önemli Linkler

02.01.2013 Tarihli Basın Açıklaması

 

Bölgemizde ve dünyada önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu dönem; birlik, beraberlik, kardeşlik ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü konularında her zamankinden daha fazla hassasiyet göstermemizi gerektirmektedir.
Ülke bütünlüğünü korumada, şehitlerimizin hakkının ağırlığı açıktır. Bu bakımdan, şehitlerimize olan saygımı özellikle dile getirmek istiyor ve Cenab-ı Allah’tan onlara Rahmet diliyorum.
Benim, partimden ihracımla ilgili süreçte yanlış hesap Bağdat’tan dönmüş ve 31.12.2012 tarihi itibariyle Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Yargıtay’ın vermiş olduğu karara uyarak, şahsımın MHP üyeliğinden çıkarılma kararını iptal etmiştir.
MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri Mehmet NACAR, Erdem ŞENOCAK ve Halil ÖZTÜRK hem soruşturmayı yaparak, hem de ifadeleri bizzat alarak polislik yapmışlar, hem suçlayarak savcılık yapmışlar, hem de süreç hakkında karar vererek hakimlik yapmışlardır. Hakimlerin görevini denetleme, yani temyiz görevi gibi dördüncü kez, müşterek disiplin kurulunda görev yapmışlardır. Böyle bir duruma, adalete zerre kadar saygısı olan bir hukuk anlayışında rastlanamaz. Maalesef bu durum, benim Partimin Merkez Disiplin Kurulunda yaşanmıştır.
Bu süreçte, MHP milletvekili olarak seçilip meclise girmeme rağmen, Yargıtay Siyasi Partiler Bürosu devreye sokulmuş, iki partiye üye olduğum gerekçesiyle MHP’den üyeliğimin düştüğü MHP tarafından iddia edilmiş ve mahkemelere delil olarak sunulmuştur.
Bu uygulamaya karşı açtığım dava lehime sonuçlanınca, bu defa AK Parti Genel Merkezinin 1 Temmuz 2012 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna gönderdiği gerçekdışı kayıt devrede tutulmuştur.
Hikâye bunlarla da sınırlı kalmamış; TBMM Başkanlığının hukuksuz uygulaması ile sonuçlanmamış bir davada öne sürülen gerçekdışı ithamlar uygulamada aleyhime kullanılmıştır. Parti içi bir görev olmayan; Türk Milleti adına TBMM çatısı altında sürdürdüğüm komisyon çalışmalarım bu şekilde engellenmiştir.
Bütün bunlar karşısında mücadelem, ilkelerim doğrultusunda ve mensubu bulunduğum partimin iktidara taşınması yönünde olmaya devam etmiştir.
Bizim mücadelemiz hak, hukuk, adalet, fazilet mücadelesi olup, amacı da; ehliyet, liyakat ve samimiyete sahip kadroların önce Milliyetçi Hareket Partisine sahip çıkması, sonra da Büyük Türk Milletine layıkıyla hizmet edebilmesidir.
Heyecanımıza ve hizmet şevkimize yakışır bir şekilde olmasına özen gösterdiğimiz bu gayretler; huzur, barış ve kardeşlik içinde kalkınma ve müreffeh bir Türkiye özlemini gerçekleştirmek içindir.
Bundan sonraki süreçte, ülkücü camianın özlediği iktidar hedefine hep birlikte kilitlenmiş olarak çalışmalarımız sürecektir.
Bu çalışmalara, Türk Milliyetçiliğinin milli hedefleri ve hassasiyetleri doğrultusunda yuvamda bir nefer, bir milletvekili olarak arzu edilen katkıyı sağlamak görevimdir.
Bizim işimiz husumet ve kin olamaz. Ben, bir haksızlığa uğradım. İhraç işlemi haksız bulundu ve geçersiz ilan edildi. Benim yapmam gerekenler bellidir. Bütün ülkücü kardeşlerimin özlediği ecdadımızın mirasına yakışır bir Türkiye için; kolları sıvamış bir ülkücü kimliğimle MHP Antalya Milletvekili olarak çalışmalarıma devam edeceğim. Hedefimiz, hep birlikte MHP’yi iktidarla buluşturmaktır. İçinde bulunduğumuz bu kritik dönemde böyle bir birlikteliğe bugün, dünden daha fazla ihtiyaç vardır.
Mülkün ve Kuvvetin temelinde fırsatçılık değil adalet yatar. Milliyetçi ve muhafazakâr anlayışımız adil ve bütünleştirici olmak zorundadır. Gelecek nesillere mirasımız korku, kin ve nefret değil; adalet temelinde birlik, bütünlük ve kardeşlik olmalıdır.
 
Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili