Önemli Linkler

Avrupa Parlamentosu 2010'da Tarihi Antik Patara'da Bir Araya Gelecek

AK Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Avrupa Parlamentosu'nun 2010 yılında tarihi Patara Likya Birliği Meclisi'nde bir araya gelmesiyle, Türkiye'de kültür, sanat ve arkeoloji turizminin ön plana çıkacağını belirtti.

Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Avrupa Parlamentosu'nun, önümüzdeki yıl TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in öncülüğünde M.Ö. 2'nci yüzyılda yapılan Antik Patara'da yapılması için kazı çalışmalarını, Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ve kazı başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Fahri Işık ve Taner Korkut'un aralıksız sürdürdüğünü ifade etti. Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Antalya bölgesinde yaptığı kültür, sanat, inanç ve arkeoloji turizmi ile ilgili yaptığı çalışmaları CİHAN'a değerlendirdi. Patara Meclisi'nin Anadolu topraklarında binlerce yıl önce demokrasinin en güzel şekilde işlediğine gösterge olduğunu belirten İrbeç, Avrupa Birliği (AB)'nin gerçek modelinin M.Ö. 2'nci yüzyılda Antalya'nın Kaş ilçesi Kınık beldesi ile Patara (Gelemiş) köyünde atıldığını ifade etti.

Dünyada en zengin tarihi, kültürel, inanç ve arkeolojik eser zengini şehrin Antalya'da olduğunu ifade eden İrbeç, Side Antik Kent'te olan Roma dönemi eserlerinin İtalya Roma'da bile olmadığını söyledi. Antalya'nın Patara, Xanthos, Olmpos, Leteoon, Tlos, Telmessos, Termessos, Sagalassos, Perge, Myra, Selge, Aspendos ve Side Antik Kent ile adeta açık hava müzesi olduğunu vurgulayan İrbeç, 2010 yılından itibaren bölgede deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür, tarih ve arkeoloji turizminin de yaygınlaşacağını kaydetti.

İrbeç, "Önümüzdeki yıl Avrupa Parlamentosu'nun Patara'da toplanmasıyla birlikte Antalya'da arkeoloji turizminin ileri noktaya taşınacağına inanıyorum. Antik dönemde demokrasiye beşiklik eden Patara Meclisi günümüzde de arkeoloji turizminin Antalya'da dünya gündemine taşınmasına öncülük edecek. Ne mutlu bize ki her türlü zenginliğin içiçe olduğu Antalya gibi bir şehirde yaşıyoruz." diye konuştu.

(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı) 27.09.2009

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili